Belépés
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Paprika fokhagymás körözöttel
Hozzávalók (4 paprikához):
12,5 dkg tehéntúró, 1 közepes fej hagyma, 12-15 szál metélőhagyma, 12,5 dkg juhtúró, 12,5 dkg lágy margarin, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. paprikakrém, 1 mk. őrölt köménymag, 4 ek. sör, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krum...
Burgonyás szendvics
Burgonyás szendvics

Hozzávalók:
2 közepes nagyságú burgonya,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 tojás,
4 evokanál tej,
5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó),
1 púpozott mokkáskanál só,
1 csapott mokkáskanál orölt szerecsendióvirág,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi törött fehér bors,
12 szelet sze...
Sütőben sült fonott kalács
Hozzávalók:

1 fonott kalács, 10 dkg vaj, 50 dkg hámozott alma, 15 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 10 dkg hámozott mandula, citromhéj, őrölt fahéj, 2 dl tejszín

Elkészítése:

A fonott kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tűzálló tálat vajjal vastagon kikenjük, az alját és oldalát kalácsszeletekkel kirakjuk. Az almát meghámozzuk, megreszeljük, hozzáadjuk...
Kelbimbós kelkáposztatekercs
Kelbimbós kelkáposztatekercs 4 személyre:

20 dkg sárgarépa

40 dkg burgonya

1 dundi póréhagyma

8 nagy kelkáposztalevél

16 kelbimbó (kb. 20 dkg)

1 gerezd fokhagyma

15 dkg füstölt sajt

2+2 evőkanál olaj

5 dkg vaj ( margarin)

5 dkg liszt

5 dl tej

5 tojáss...
kelbimbós kelkáposzta tekercs
Kelbimbós kelkáposztatekercs 4 személyre:

20 dkg sárgarépa
40 dkg burgonya
1 dundi póréhagyma
8 nagy kelkáposztalevél
16 kelbimbó (kb. 20 dkg)
1 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
2+2 evőkanál olaj
5 dkg vaj ( margarin)
5 dkg liszt
5 dl tej
5 tojássárgája
őrölt köménymag
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 szá...
vitamintál
Fogyókúrás szárnyas vitamintál

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg filézett hideg csirkesült vegyes testrészekből, 2 db grapefruit, 500 g cékla. 250 g retek, 200 g zöldbab, 200 g barna rizs, 200 g csökkentett zsírtartalmú (12%-os) tejföl

Fűszerek: kevés só, almaecet, őrölt fehér, bors, kömény, gyömbér, bazsalikom, tárkony snidling, kurkuma, fokhagyma, vöröshagyma, ...
Egyperces ételek


Karfiolkrém gazdagon.

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol, 5 dkg sajt, 3 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet só, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 csipet kapor, 3 dkg mandula vagy kesudió

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt felrakjuk főni, közben a sajtot megreszeljük. ...
Karfiol krém
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol, 5 dkg sajt, 3 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet só, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 csipet kapor, 3 dkg mandula vagy kesudió

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt felrakjuk főni, közben a sajtot megreszeljük.
Ha jó puha már a karfiol, leszűrjük, kihűtjük.
Turmixgépbe öntjük a joghurtot, a vajat, az apró rózs...
HÁZIASSZONY LEXIKONA 7.4
Habverés

1. Tojáshab felverése. Legokosabb habüstben, vagy akinek van, külön habkeverő készülékben végzi. A sárgájától elválasztott friss fehérjét (tiszta, üveges legyen, semmi zavarosságot ne mutasson, és ne folyjon szét, mint a víz, mert akkor nem lehet habbá verni) a habüstbe tesszük. Csipetnyi sót teszünk hozzá, mert akkor könnyebben felverődik. Azután a habverővel e...
Lecsó-körkép
Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Valójában nincs egységes recept, hiszen valaki a rizses lecsóra esküszik, más a tojásosra, de olyan is van, aki azt mondja: a jó lecsó titka, a húsos szalonna...

Az alaprecept szerint néhány paprika, paradicsom, zsiradék és hagyma kell hozzá, ám mindezt kiegészíthetjük mindenféle földi jóval: tarhonyával, rizzsel, kolbássz...
Tojásfasirt
Hozzávalók:
8 tojás
2 zsemle
1 kisebb fej vöröshagyma
1 késhegynyi őrölt bors
1 ek. liszt
3 ek. zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A nyolcból hat tojást keményre főzünk. A zsemlét megáztatjuk, a hagymát megreszeljük. A keményre főtt tojásokat megtisztítjuk, és az áztatott, kifacsart zsemlével megdaráljuk. Hozzátesszük a két n...
Kelkáposzta főzelék
... Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál köménymag,
20 dkg burgonya,
4 evőkanál olaj,
4 dkg liszt,
fél kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:

1. A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meg...
recept
Sziasztok!
Nem úgy néz ki,mint ha sokan olvasnák a beírásaimat:-((
De azért ,ha van mit,akkor én írok ide.
Nos:1999-óta tupperware termékek értékesítésével foglalkozom.
Szeretem a termékeket,a családom is elfogadta,sőt,megszerette.
A tuppernak van szakácskönyve is,amiben általunk kipróbál receptek vannak.
Büszkén állíthatom,hogy az ultra plusz edényhez...
Fánkszezon van....
...
Fánkok....








Almafánk 1.
Hozzávalók: 1 kg alma, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál cukor, 35 dkg
liszt, fahéj, zsír a kisütéshez. Az almát meghámozzuk és megreszeljük. A
levét gyengén kinyomkodjuk, ezután hozzáadjuk a tojásokat, a lisztben
elkevert sütőport és a cukrot. A masszát összedolgozzuk,...
Recept
Májgombóc - leves
Kategória: Levesek, levesbetétek
Hozzávalók: 10-15 dkg máj,
2 dkg zsírban pirított, kávéskanálnyi apróra vágott
hagyma
1 egész tojás,
1 kiskanál zsemlemorzsa,
kanál liszt, só, bors, vagdalt petrezselyem.
Elkészítés: A májat megreszeljük (vagy kaparjuk, vagy húsdarálón daráljuk),elkeverjük egy egész tojással, két kanál ...
Praktikák
Aszalás, szárítás.

Zöldborsó.

A friss, kifejtett zöldborsót tiszta konyharuhával áttöröljük. Egy kg zöldborsóra 2 evőkanál cukrot egy kevés vízzel felfőzünk, és ha nyúlósodni kezd, beleforgatjuk a borsót. 1-2 percig benne hagyjuk a szemeket, hogy gyönge cukormázat kapjanak, majd egy nagyobb tálcára tett zsírpapírra öntjük és szétterítjük őket. A legyektől, dar...
Karfiolkrém gazdagon
Karfiolkrém gazdagon



Hozzávalók:

1 kis fej karfiol,
5 dkg sajt,
3 dkg vaj,
1 pohár joghurt,
1 gerezd fokhagyma,
1 csipet só,
1 mokkáskanál kurkuma,
1 csipet kapor,
3 dkg mandula vagy kesudió

Elkészítés:
...
Finom fagyi receptek

Tartalomjegyzék

* 1 Ananászfagylalt
* 2 Banánfagylalt
* 3 Birsalmafagylalt
* 4 Citromfagylalt
* 5 Citromfagylalt túróval
* 6 Csokoládéfagylalt
* 7 Csokoládés tejszínfagylalt
* 8 Csoki puding fagyi
* 9 Diétás vanília fagyi
* 10 Dinnyefagylalt|...
Recept
Fogyós szárnyas vitamintál
Kategória: Saláták, öntetek
Hozzávalók: 30dkg filézett hideg csirkesült
2 db grapefruit
500 g cékla
250 g retek
200 g zöldbab
200 g barna rizs
200 g csökkentett zsírtartalmú (12%-os) tejföl
kevés só
almaecet, kukoricacsíra-olaj
őrölt fehér bors
kömény, gyömbér, kurkuma
bazsalikom, tárkony, s...
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: HÁZIASSZONY LEXIKONA, tehéntúrót szitán, fonott kalácsot, tűzálló tálat, almát meghámozzuk, megtisztított karfiolt, sajtot megreszeljük, apró rózs, sárgájától elválasztott, habüstbe tesszük, lecsókészítés rejtelmeit, rizses lecsóra, húsos szalonna, alaprecept szerint, zsemlét megáztatjuk, hagymát megreszeljük, keményre főtt, kelkáposztát megmossuk, ultra plusz, masszát összedolgozzuk, egész tojással, kevés vízzel, nagyobb tálcára, kelkáposztalevél, birsalmafagylalt, tejszínfagylalt, kiegészíthetjük, tartalomjegyzék, ananászfagylalt, értékesítésével, összedolgozzuk, citromfagylalt, pulykafűszersó, dinnyefagylalt, megtisztítjuk, szakácskönyve, testrészekből, konyharuhával, sajtmártással, megtisztított, beleforgatjuk, banánfagylalt, kukoricacsíra, lecsókészítés, kávéskanálnyi, pirospaprika, megreszeljük, lecsorgatjuk, kelkáposztát, kinyomkodjuk, levesbetétek, metélőhagyma, szerecsendió, petrezselyem, zsemlemorzsa, szétterítjük, zsírtartalmú, hozzátesszük, zavarosságot, tojássárgája, elválasztott, mokkáskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.